Von Trier wil film over nymfomaan maken

Lars von Trier wil een film maken over een vrouw haar erotische kant ontdekt. De regisseur schuwt controverse niet en dit moet zijn meest rauwe film worden.

Lars von Trier wil een film maken over een vrouw die haar erotische kant ontdekt. De Deense regisseur schuwt controverse niet en dit moet zijn meest rauwe film worden, zegt hij tegen het Britse filmblad Screen International.

“Ik denk erover een film te maken over de erotische geboorte van een vrouw”, zegt Von Trier. Hij twijfelde tussen twee werktitels, The Nymphomaniac en Dirt in Bedsores. Hij legde ze voor aan zakenpartner Peter Aalbæk Jensen. “Hij zei dat ik met een titel als The Nymphomaniac meteen geldschieters zou hebben voor mijn film.”

Von Trier wil geen pornofilm maken, maar een bloedserieuze productie. Hij realiseert zich dat het moeilijk wordt een hoofdrolspeelster te vinden voor de film vanwege de erotische aard van het verhaal.

Zijn meest controversiële film Antichrist uit 2009 kreeg veel kritiek. Hoofdrolspeelster Charlotte Gainsbourg speelde een vrouw die haar kindje verliest en daarna gek wordt. Uiteindelijk bewerkt ze haar geslacht met een schaar, wat menig filmcriticus de zaal uit deed stormen.

Het nieuwste project van de 54-jarige regisseur is Melancholia, met Kristen Dunst, Kiefer Sutherland en wederom Gainsbourg. De film over het naderende einde van de wereld moet dit jaar nog verschijnen.

[Novum]