Wibi Soerjadi krijgt speciaal bed in Delamar

Wibi Soerjadi heeft een speciaal bed laten plaatsen in de solistenkamer van het Amsterdamse Delamar Theater. De pianist heeft veel last van een hernia.

Wibi Soerjadi heeft deze week een speciaal bed laten plaatsen in de solistenkamer van het Amsterdamse Delamar Theater. De pianist heeft zo veel last van zijn hernia dat hij zijn concerten voorbereidt vanuit bed.

“Hij heeft van zijn neuroloog een ruggenprik gekregen en moet zo veel mogelijk rust houden in de hoop dat de klachten afnemen”, vertelt Wibi’s manager aan het AD. De geplande concerten van Soerjadi in maart, april en mei gaan vooralsnog door. “Voor de periode daarna worden geen concerten ingepland. We willen eerst weten hoe Wibi herstelt.”

De 40-jarige Soerjadi heeft geregeld lichamelijke klachten. De pianist ontdekte eerder deze maand dat de zenuwpijn in zijn rug wordt veroorzaakt door een hernia. Het herstel kan maanden gaan duren, vertelde Soerjardi eerder. Twee jaar geleden was de pianist maandenlang uit de roulatie omdat hij kampte met gehoorverlies. Destijds was het nog maar de vraag of Wibi ooit weer achter de piano zou kruipen.

[Novum]