Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rochelle wint vierde seizoen X Factor

Rochelle Perts heeft het vierde seizoen van de RTL-talentenjacht X Factor gewonnen. De zangeres kreeg 73 procent van de stemmen.

Rochelle Perts heeft het vierde seizoen van de RTL-talentenjacht X Factor gewonnen. De zangeres kreeg 73 procent van de stemmen, genoeg om de als laatst overgebleven groep Adlicious te verslaan.

Het is voor de derde keer dat een solozangeres het programma weet te winnen. In de vorige seizoenen gingen eerder al Sharon Kips en Lisa Hordijk met de overwinning aan de haal. Vorig jaar wist Jaap Reesema de talentenshow op zijn naam te schrijven.

Rochelle, gecoacht door Eric van Tijn, komt uit Eindhoven en volgt daar de opleiding Rock City Institute. Ze deed eerder mee aan het vierde seizoen van Idols. Daar reikte ze tot de theaterronde.

Meteen na afloop van de finale is Rochelles single No Air, origineel van Jordin Sparks en Chris Brown, verschenen. Ze vertolkte het nummer tijdens de liveshow net als Fever van Peggy Lee en Price Tag van Jessie J, dat ze al zong tijdens een van de eerdere liveshows. Ook liet ze een van haar zelfgeschreven nummers horen.

[Novum]