Aangifte poging moord tegen Amsterdamse agent

Tegen de agent die het vuur opende toen hij werd belaagd door leden van een voetbalteam is aangifte gedaan. Hij wordt beschuldigd van poging tot moord.

Tegen de agent die in mei in Amsterdam het vuur opende toen hij werd belaagd door leden van een voetbalteam is aangifte gedaan van poging tot moord of zware mishandeling. Dat meldt RTV Noord-Holland. Bij de schietpartij kwam een 31-jarige Amsterdammer om het leven. Zijn broer en een ander raakten gewond.

De aangifte is dinsdag ingediend door de 28-jarige Diego M. uit Amsterdam. Hij werd in zijn buik geraakt en ligt nog altijd in een ziekenhuis.

De agent, een hondengeleider, opende op 14 mei het vuur nadat hij werd belaagd door enkele leden van een voetbalteam. De amateurvoetballers uit Amstelveen vierden hun kampioenschap. De schietpartij vond plaats op de Spiegelgracht, tegenover het Rijksmuseum.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is niet bekend met de aangifte. “Waarschijnlijk is hij nog onderweg.”

[Novum]