Johnny Depp ’tekenklaar’ voor vijfde Pirates

Johnny Depp staat op het punt te tekenen voor de vijfde Pirates of the Caribbean-film. Als hij tekent, worden de al maanden circulerende geruchten bevestigd.

Johnny Depp staat op het punt te tekenen voor de vijfde Pirates of the Caribbean-film. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap. Als hij tekent, worden de geruchten die al maanden circuleren bevestigd.

Producent Jerry Bruckheimer had in mei al aangegeven geen volgende film te willen maken zonder Depp in de hoofdrol van Captain Jack Sparrow. “Maar het hangt altijd af van het scenario”, zei Bruckheimer. “Johnny is als de dood zijn publiek teleur te stellen.”

In mei hing alles nog af van het succes van deel vier, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, die diezelfde maand wereldwijd in première ging. Dat zit wel goed, de filmopbrengsten hebben afgelopen weekend de grens van een miljard dollar ruim gepasseerd. Daarmee staat de teller voor de vier films op ruim 3,7 miljard dollar, en de vierde film draait nog volop in de bioscopen.

Producent Bruckheimer en de 48-jarige acteur gaan binnenkort aan een heel ander project werken, The Lone Ranger. In deze western, waarvan de opnames in oktober van start gaan, speelt Depp de rol van indiaan Tonto.

Voor die tijd werkt Depp nog aan een bijrolletje in de filmversie van 21 Jump Street, de politieserie waar hij ooit mee doorbrak. Ook is hij nog bezig met de opnames van de horrorfilm Dark Shadows onder regie van Tim Burton.

Zijn eerstvolgende film is het drama The Rum Diaries, waarin Depp wederom terugkeert naar de Cariben, ditmaal als verdwaalde journalist. Deze film gaat op 22 december in première.

[Novum]