Afscheid Kraaijkamp sr. vrijdag in Delamar Theater

Het publiek kan vrijdag afscheid nemen van Johnny Kraaijkamp sr. In het DeLaMar Theater in Amsterdam kan van 11.00 tot 13.00 uur een laatste eer worden bewezen.

Het publiek kan vrijdag afscheid nemen van Johnny Kraaijkamp sr. In het Delamar Theater in Amsterdam kan van 11.00 tot 13.00 uur een laatste eer worden bewezen aan de zondag op 86-jarige leeftijd overleden komiek.

De familie van Kraaijkamp sr. is maandag in beraad gegaan over zijn publieke en privéafscheid. De woordvoerder van de komiek liet eerder op de dag al weten dat hij wordt gecremeerd en Kraaijkamp sr. voor zijn overlijden ‘enkele specifieke wensen’ had doorgegeven. Eén daarvan was dat het publiek in het Delamar afscheid van hem kan nemen.

Direct na het publieke afscheid vindt er een besloten herdenkingsdienst plaats in de Mary Dresselhuyszaal, heeft het theater maandagmiddag bekendgemaakt. Een dag later wordt Kraaijkamp sr. in besloten kring gecremeerd.

De komiek stond tijdens zijn lange carrière vaak op het podium in het voormalige Nieuwe de la Mar Theater, waaronder in 1991 met Mary Dresselhuys in Hoog Tijd. Hij speelde zijn laatste toneelstuk in dit theater in december 2004 met The Price, zijn 42e toneelproductie.

Johnny Kraaijkamp sr. overleed zondagmiddag in Laren. De komiek, wiens gezondheid de laatste tijd achteruitging, blies zijn laatste adem uit in het bijzijn van z’n familie.

[Novum]