Filmscript Süskind omgewerkt tot roman

Alex van Galen werkt aan een roman op basis van het scenario van de Nederlandse speelfilm Süskind. Uitgeverij De Arbeiderspers brengt het boek dit najaar uit.

Alex van Galen werkt aan een roman op basis van het scenario van de Nederlandse speelfilm Süskind. Uitgeverij De Arbeiderspers brengt het boek dit najaar uit, maakte producent Independent Films maandag bekend. Het verhaal gaat over de joodse verzetsheld Walter Süskind.

Van Galen schrijft zijn roman vrij naar het filmscenario van Chris Mitchell en Rudolf van den Berg. Het boek speelt zich net als de film af in 1942, als Süskind besluit te doen alsof hij samenwerkt met de nazi’s om zo kinderen van deportatie te redden.

Walter Süskind wordt in de film gespeeld door Jeroen Spitzenberger en zijn vrouw Hanna door Nyncke Beekhuyzen, bekend van de tv-serie Lotte. Süskind draait vanaf december in de Nederlandse bioscopen.

De roman van Van Galen komt in november uit. De auteur is bekend van zijn roman Duivelssonate en maakte als scenarioschrijver naam met tv-series als Rozengeur & Wodka Lime, Onderweg naar Morgen en In de Vlaamsche Pot. Hij schrijft ook thrillers.

[Novum]