Autobots verslaan Cars in de bios

Transformers: Dark of the Moon blijft de succesvolste film in de bioscopen. De film over de strijd tussen de Autobots en Decepticons blijft Cars 2 voor.

Transformers: Dark of the Moon blijft de succesvolste film in de Nederlandse bioscopen. De film over de eeuwige strijd tussen de Autobots en Decepticons blijft Cars 2 voor. Het vervolg op de Pixar/Disney film uit 2006 komt op een tweede plaats binnen in de Nederlandse filmlijsten.

Bad Teacher met Cameron Diaz en Justin Timberlake zakt een plaatsje en maakt daarmee de top drie compleet. Bridesmaids, een andere nieuwe binnenkomer, staat op de vierde positie in de lijst. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides zakt na acht weken uit de top drie en is terug te vinden op de vijfde plek.

De best bekeken Nederlandse productie is paardenfilm Penny’s Shadow. Na vijf weken zakt de film van de zevende naar de tiende plek op de lijst.

[Novum]