Back to the Future-DeLorean in clip Owl City

In de nieuwe clip van Owl City is een echt jarentachtigicoon te zien. Zanger Adam Young rijdt namelijk rond in de DeLorean uit de Back to the Future-films.

In de nieuwe clip van het Amerikaanse Owl City is een echt jarentachtigicoon te zien. Zanger Adam Young rijdt namelijk rond in de DeLorean uit de Back to the Future-films. De tijdreismachine, compleet met fluxcapacitor, werkt nog steeds als in de films.

Aan het eind van het filmpje bereikt Young met de DeLorean de magische grens van 88 mijl per uur, de snelheid die in de films nodig was voor het tijdreizen. Vervolgens schiet de auto naar het jaar 2015, zo is te zien in de clip van Deer in the Headlights.

Het is niet het enige eerbetoon aan de trilogie met Michael J. Fox in de hoofdrol. Aan het begin van de clip komt Young aanrijden op een skateboard. Hij trapt op de achterkant van de plank en vangt de voorkant in zijn hand. Die beweging liet Fox ook zien in de films.

[Novum]