Bekend Nederland verbijsterd over dood Winehouse

Bekend Nederland heeft vol ongeloof gereageerd op de dood van Amy Winehouse. De Britse zangeres werd zaterdagmiddag dood aangetroffen in haar appartement.

Bekend Nederland reageert zaterdag vol ongeloof op de dood van Amy Winehouse. De Britse zangeres overleed zaterdagmiddag in haar appartement in Londen. “De wereld heeft een van haar grootste talenten verloren vandaag”, reageert Caro Emerald via Twitter.

“Huh? Is het echt waar?”, vraagt X Factor-winnares Lisa Lois zich af. “Weer een groot talent verloren. Dat is nog eens zonde.” Thomas Acda bestempelt Winehouse als ‘arme sukkel’. “Ik vind het heel erg hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar iemand wiens grootste hit is: They tried to make me go to rehab, but I said no, no, no…”

Het nieuws van de plotselinge dood van Winehouse is ook in Volendam hard aangekomen. “Amy Winehouse overleden, wat erg”, twitteren Nick & Simon. “27 begint toch wel een enge leeftijd te worden in het muziekwereldje.”

Hun vrienden van de 3JS drinken er een op Winehouse, die jarenlang kampte met alcoholproblemen. “Wat ontzettend zonde, we drinken er een op”, reageert Jaap Kwakman. “Kon niet uitblijven”, voegt Jan Dulles toe. “Dat ze op 27-jarige leeftijd overleed, plaatst haar in het rijtje waar ze qua talent gewoon thuishoort.”

Daarbij sluit ook Stacey Rookhuizen zich aan. “27 jaar geworden. Net als Janis, Kurt en Jimi.” Ook schrijfster Heleen van Royen staat stil bij het plotselinge overlijden van Winehouse. “Amy was een bijzonder broos vogeltje met een bijzonder groot talent.”

Amy’s heengaan maakt ook in politieke kringen de tongen los. “Ik treur om Amy”, twittert Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP). “Te groot voor zichzelf.” Die mening lijkt ook voormalig GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema te delen. “Ach, zo’n talent, te groot om te dragen.”

[Novum]