Constanza Breukhoven veroordeeld voor kluiskraak

Constanza Breukhoven is veroordeeld voor de kluiskraak bij haar vader, maar hoeft toch niet meer de cel in. Wel krijgt ze een werkstraf van 240 uur.

Constanza Breukhoven is veroordeeld voor de kluiskraak bij haar vader, maar hoeft toch niet meer de cel in. Ze zat de opgelegde straf, 38 dagen, al uit in voorarrest. Wel krijgt de adoptiedochter van Hans en Conny Breukhoven een werkstraf van 240 uur. De rechtbank in Den Haag acht haar schuldig aan inbraak en diefstal.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een straf van tien maanden cel geëist. Een woordvoerder van het OM kon vrijdagmiddag niet zeggen of justitie in beroep gaat tegen de uitspraak. Het is ook nog niet bekend of Constanza zelf in beroep gaat. Volgens een woordvoerder van haar advocaat beslist ze dat volgende week.

Rond Kerstmis werd de kluis van Hans Breukhoven leeggehaald. Er verdwenen 25 horloges met een waarde van tweehonderdduizend euro, 68 duizend euro in cash, buitenlandse valuta, aandelen aan toonder en andere waardepapieren die samen ongeveer 2,5 miljoen euro waard waren.

Volgens de rechter werkte de 35-jarige Breukhoven ‘bewust en nauw’ samen met haar medeverdachten. Dat waren haar ex-vriend en vader van haar kinderen Mohammed K. en zijn broer. De ex-vriend van Constanza zou betrokken zijn geweest bij de diefstal, zijn broer probeerde de spullen te helen.

Constanza beschikte volgens het vonnis over de codes van de alarminstallatie en het hek. Ook wist ze waar de noodsleutel te vinden was. Tegen Mohammed K. is nog geen uitspraak gedaan, zijn zaak werd eerder aangehouden. Zijn broer is ook veroordeeld tot een celstraf gelijk aan zijn voorarrest.

[Novum]