Gerard Joling bestormt top hitlijst

Gerard Joling kan opnieuw een hit bijschrijven. Zijn laatste single Er Hangt Liefde In De Lucht klimt in de Single Top 100 naar plaats drie.

Gerard Joling heeft er weer een hit bij. Zijn laatste single Er Hangt Liefde in de Lucht klimt in de Single Top 100 naar plaats drie. De 51-jarige zanger scoort daarmee zijn twaalfde topdriehit.

Joling is enorm blij met het resultaat. “Ik vind het geweldig”, twittert hij trots. De zanger geeft toe dat de hoge notering het gevolg van een downloadactie was, waarbij fans een barbecue konden winnen. Volgende week hoopt Joling met het weggeven van een ballonvaart zijn negende nummer 1-hit te scoren.

Nu moet de Joling het trio Pitbull, Afrojack en Ne-Yo, en de Spaanse dj Sak Noel voorlaten. De Spanjaard staat voor de tweede week bovenaan met het nummer Loca People (La Gente Esta Muy Loca).

Het succes van Guus Meeuwis neemt ondertussen in een razend tempo af. Twee weken geleden kwam zijn single Armen Open nieuw binnen op nummer 1 maar is inmiddels via 32 naar 97 afgezakt. De zanger krijgt daarmee de twijfelachtige eer om een van de minst succesvolste nummer 1-hits te hebben afgeleverd. Alleen de promotiesingle van Powned scoorde in 2009 nog slechter.

In de albumlijst is Adele nog steeds heer en meester. De Britse staat met 21 inmiddels voor de twintigste week bovenaan. Alleen Caro Emerald wist nog langer op de eerste plaats te verblijven. Met Deleted Scenes from the Cutting Room Floor hield de Nederlandse het vorig jaar dertig weken vol.

[Novum]