Daniel Radcliffe had alcoholprobleem

Daniel Radcliffe heeft een lange strijd gevoerd tegen de drank. De acteur besloot geen druppel meer te drinken nadat hij te afhankelijk werd van alcohol.

Daniel Radcliffe heeft een lange strijd gevoerd tegen de drank. De Harry Potter-acteur besloot geen druppel meer te drinken nadat hij naar eigen zeggen te afhankelijk werd van alcohol.

De 22-jarige Radcliffe zegt sinds augustus nuchter te zijn. “Jarenlang was ik ervan overtuigd dat ik moest leven als een beroemd persoon. Ik had alcohol nodig om het naar mijn zin te hebben”, vertelt de acteur volgens Daily Mail aan het Britse mannenblad GQ. “Ik heb geluk gehad, want er zijn genoeg momenten geweest dat paparazzi me hadden kunnen betrappen.”

Het gaat een stuk beter tussen Radcliffe en zijn vriendin sinds hij zich koest weet te houden. “Ik geniet enorm van mijn relatie. Ik ben nu een aangenaam persoon en verpest het niet continu. Hoewel ik graag naar feestjes zou gaan en een paar glaasjes zou willen drinken, weet ik dat dat niet werkt voor mij.”

De acteur zit graag thuis met een boek op de bank. “Of ik praat met iemand die me aan het lachen kan maken. Je hoeft je niet te schamen voor zo’n rustig leven”, meent hij. “Dat heb ik me de afgelopen jaren gerealiseerd.”

[Novum]