Nederlandse kinderfilm wint Duitse prijs

De Nederlandse film Het Geheim heeft in München de Kinderfilmfest-Publikumspreis gewonnen. De film werd zaterdag bekroond tijdens het filmfestival van de stad.

De Nederlandse film Het Geheim heeft in München de Kinderfilmfest-Publikumspreis gewonnen. De familiefilm van Joram Lürsen werd zaterdag bekroond tijdens het filmfestival van de Zuid-Duitse stad.

Het Geheim won eerder de Grand Prix op het jeugdfilmfestival van de Canadese stad Montreal en de juryprijs van het Noorse kinderfilmfestival in Kristiansand. De Nederlandse film gaat over de 8-jarige Ben die gek is op goochelen. Zijn vader, gespeeld door Theo Maassen, wil hem helpen, maar laat per ongeluk Bens vriendinnetje verdwijnen.

In Nederland werd Het Geheim met een Gouden Film bekroond, wat betekent dat de film meer dan honderdduizend bezoekers heeft getrokken. De kinderfilm is verkocht aan Polen, Tsjechië, Slowakije, Spanje, Latijns-Amerika, Iran en Italië. In Nederland is de film al te koop op dvd.

[Novum]