Dries Roelvink wil verrassen op Songfestival

Dries Roelvink ziet zijn kans schoon nu de TROS open audities houdt voor het Eurovisie Songfestival. “Ik ben er al tien jaar mee bezig”, vertelt Roelvink.

Dries Roelvink ziet zijn kans schoon nu er open audities voor het Eurovisie Songfestival worden georganiseerd. “Ik ben er al tien jaar mee bezig”, vertelt Roelvink aan Novum Nieuws. De volkszanger gaat dan ook met zijn vaste componist en tekstschrijver om de tafel om zijn inzending te bespreken.

“Ik vind het een heel leuk idee”, reageert Roelvink op het nieuws van de open audities. De TROS maakte woensdag bekend dat bekend en onbekend Nederlands talent drie maanden de tijd heeft een inzending voor het liedjesfestijn op te sturen. “Ik ben tien jaar geleden al met de NOS bezig geweest voor het Songfestival, met de eindstreep in zicht ben ik afgevallen.”

Roelvink heeft zijn songfestivalambities nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat hij nu met mogelijk honderden artiesten de strijd aangaat voor een plekje in het Nationaal Songfestival, deert hem niet. “Ik vind het juist wel leuk om die strijd aan te gaan.”

Dries weet al met wat voor soort nummer hij mee wil doen. “Iets als Hold Me Now of What’s Another Year van Johnny Logan. Een liedje in die sfeer zou mensen verrassen, iedereen verwacht Hollandse feestnummers van mij.” Roelvink, die ooit in het Engels begon, zweert bij een Engelstalige ballad. “Zeker met al die landen door elkaar is Nederlands niet handig, niemand verstaat je.”

De 52-jarige Roelvink ziet zijn deelname aan de zoektocht van de TROS al helemaal zitten. “Het lijkt me leuk om mezelf eens van een andere kant te laten horen.”

[Novum]