Open audities voor Songfestival

Iedereen kan volgend jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival. De TROS houdt de komende drie maanden open audities voor het liedjesfestijn.

Iedereen kan volgend jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival. De TROS houdt de komende drie maanden open audities voor het liedjesfestijn. De omroep roept artiesten, componisten en tekstschrijvers vanaf woensdag op hun ultieme songfestivalnummer in te sturen.

“We hebben drie jaar geleden de doelstelling geformuleerd de finale te halen”, licht TROS-directeur Peter Kuipers toe. “Dat is al een aantal jaren niet gelukt, dus nu gaan we het heel anders aanpakken en proberen we iets nieuws.”

Dit jaar wisten de 3JS geen finaleplaats te bemachtigen op het Eurovisie Songfestival. Nederland schitterde daardoor voor het zevende jaar op rij door afwezigheid in de finale van het Songfestival, een record. Nooit eerder presteerde een land zo slecht.

Op het parkeerterrein van de TROS staat sinds woensdag een symbolische reiskoffer. Daarin kan iedereen tot 30 september middernacht zijn inzending voor het Songfestival achterlaten. Vanaf oktober buigt een selectiecommissie, bestaande uit Songfestival- en muziekkenners, zich over de ingezonden liedjes. Uiteindelijk blijven zes � zeven kandidaten over.

Zowel bekende als onbekende Nederlanders kunnen zich dit jaar inschrijven. Er komt geen zoektocht naar de winnaar, uiteindelijk komt er een finale waarin een aantal artiesten zich mag presenteren. Uit die inzendingen wordt de artiest gekozen die Nederland volgend jaar in Azerbeidzjan zal vertegenwoordigen.

[Novum]