Frans Duijts maakt acteerdebuut op Pakjesboot

Frans Duijts maakt eind dit jaar zijn debuut op het witte doek. De 32-jarige zanger vervangt Frans Bauer in de film Sinterklaas en het Raadsel van 5 December.

Frans Duijts maakt eind dit jaar zijn debuut op het witte doek. De 32-jarige zanger vervangt zijn collega Frans Bauer in de kinderfilm Sinterklaas en het Raadsel van 5 December, maakt distributeur Entertainment One Benelux maandag bekend.

Bauer was in de laatste twee Sinterklaasfilms van regisseur Martijn van Nellestijn te zien als kapitein Frans, maar moest op het laatste moment afzeggen. De volkszanger heeft het te druk met de voorbereiding van zijn concerten in Ahoy, waar hij eind oktober optreedt.

“Acteren is nieuw voor mij, maar uitdagingen ben ik nog nooit uit de weg gegaan”, reageert Duijts. Van Nellestijn heeft alle vertrouwen in de acteerkunsten van de volkszanger. “Frans beleeft spannende momenten in de film. Zijn functie als kapitein brengt hem dit jaar op plaatsen waar nog maar een handjevol Nederlanders de afgelopen eeuw is geweest.”

De films van Van Nellestijn houden dankzij de komst van Duijts hun kapitein Frans. De kapitein moet ook in deze film weer aardig aan de bak om het sinterklaasfeest te redden. Sinterklaas wordt gevangen gehouden door de gemene Dr. Brein, een rol van Pamela Teves. Omdat ook alle Zwarte Pieten achter de tralies verdwijnen, dreigt het sinterklaasfeest in duigen te vallen.

Aan Sinterklaas en het Raadsel van 5 December werken vele BN’ers mee. Zo spelen presentatoren Peter van der Vorst en Astrid Joosten een echtpaar en zijn ook Jack Spijkerman, Marga Bult en Frits Sissing te zien in de kinderfilm. Ook voor ruimtevaarder André Kuipers is een rol weggelegd, hij houdt het dicht bij huis en speelt een astronaut.

De 33-jarige Van Nellestijn maakt al jarenlang elk jaar een Sinterklaasfilm. Sinterklaas en het Raadsel van 5 December is vanaf 5 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. De opnamen moeten eind deze maand worden afgerond.

[Novum]