‘Snow White and the Huntsman wordt filmreeks’

Snow White and the Huntsman is bedoeld als het eerste deel van een filmreeks. Producent Joe Roth zegt dat er genoeg over de personages te vertellen is.

Snow White and the Huntsman is bedoeld als het eerste deel van een filmreeks. Dat zegt producent Joe Roth tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. “Het verhaal wordt in de eerste film afgerond, maar er blijven vragen bestaan over de personages.” In de film speelt Kristen Stewart Sneeuwwitje, Charlize Theron de boze koningin en Chris Hemsworth de jager.

“We behouden de kern van het verhaal zoals we dat vorig jaar deden bij Alice in Wonderland. Sneeuwwitje is een jong meisje dat eigenlijk koningin had moeten worden en gevangen wordt genomen”, legt Roth uit. Hij benadrukt dat ‘zijn’ personages heel anders zijn dan de kijkers gewend zijn.

Zo begint Sneeuwwitje in de nieuwe film niet als een vrolijk zingende schoonheid, maar als een klein meisje dat na elf jaar gevangenschap het bos in weet te vluchten. De jager, eigenlijk een huurling en premiejager, wordt op haar afgestuurd om terug te keren met haar hart. Maar hij kan haar niet vermoorden en besluit haar in het bos op te leiden in de krijgskunsten.

Snow White and the Huntsman moet het volgend jaar zomer opnemen tegen de concurrerende film The Brothers Grimm: Snow White. Hierin speel Julia Roberts de boze koningin. De opnames van de film met Roberts zijn al begonnen zodat die in maart kan uitkomen. Roth zet pas begin volgende maand voor het eerst voet op de set, zijn film verschijnt in juni.

[Novum]