‘Global Star Media op rand van afgrond’

Televisieproducent Global Star Media verkeert in grote financiële problemen. Het bedrijf zou een betalingsachterstand hebben, schrijft De Telegraaf.

Televisieproducent Global Star Media verkeert in grote financiële problemen. Het bedrijf, dat onder meer verantwoordelijk is voor programma’s als Bananasplit en Bibaboerderij en daarnaast diverse concertregistraties verzorgd, zou een betalingsachterstand hebben. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

De penibele situatie van Global Star kwam woensdag aan het licht toen bleek dat de concertregistratie van De Toppers in beslag was genomen door een facilitair bedrijf. Het productiehuis zou in de problemen zijn gekomen door Bibaboerderij BV. Global Star zou van het bedrijf nog een � twee miljoen euro tegoed hebben.

Global Star was vrijdagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar. Bij het bedrijf staat onder meer Peter Gallas, de man van presentatrice Caroline Tensen, aan het roer.

Door de beslaglegging op de Toppersbanden, zou de release van de dvd zijn uitgesteld tot september. Gerard Joling liet woensdag nog weten niets van het conflict af te weten.

[Novum]