Harry Potter verpulvert wereldwijd filmrecords

Het regent filmrecords voor Harry Potter. The Deathly Hallows: Part 2 brak overal ter wereld verschillende omzetrecords waaronder in Nederland.

Het regent filmrecords voor tovenaarsleerling Harry Potter. De film Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 brak afgelopen weekeinde overal ter wereld verschillende omzetrecords waaronder in Nederland.

Filmstudio Warner Bros laat weten ‘dolgelukkig’ te zijn. “Opnieuw breekt Harry Potter alle records”, laat een woordvoerder weten. Potter en zijn vrienden brachten in het eerste weekeinde in Nederland ruim 2,7 miljoen euro in het laatje. De film was met afstand de succesvolste. Cars 2 en Transformers: Dark of the Moon brachten ter vergelijking slechts enkele tonnen op.

Het vorige record stond ook al op naam van Potter. De zesde film Harry Potter and the Half Blood Prince bracht tot nu toe met zo’n 2,5 miljoen euro het meest op. Ook in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië loopt de laatste Potterfilm storm. In het openingsweekeinde werd respectievelijk 120 miljoen euro en 26 miljoen euro verdiend. Wereldwijd leverde de achtste film al 475 miljoen dollar op.

Filmkenners rekenen erop dat de achtste Potter meer dan een miljard dollar binnensleept. De reeks was voor het verschijnen van Deathly Hallows: Part 2 al de meest succesvolle ooit. De zeven voorgaande films brachten wereldwijd 6,4 miljard dollar op.

[Novum]