Hilary Swank leidt opstand op Venus

Hilary Swank gaat de hoofdrol spelen in Shrapnel. De sciencefictionstrip gaat over een voormalige, vrouwelijke legerofficier die een opstand op Venus leidt.

Hilary Swank gaat de hoofdrol spelen in Shrapnel. De Amerikaanse actrice gaat de stripverfilming ook produceren, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De sciencefictionstrip gaat over een vrouwelijke ex-officier die een opstand op Venus leidt.

Shrapnel speelt zich af in het jaar 2250, een tijdperk waarin de mensheid het zonnestelsel koloniseert. De meeste planeten vallen onder het regime van de Solar Alliance die met ijzeren vuist regeert. Alleen Venus is nog een bastion van de democratie. Maar de ogen van de Alliance zijn al een tijdje gericht op de zogenoemde morgenster.

Barry Levine, president van producent Radical Pictures, is enthousiast over de samenwerking met Swank. “Hilary keek erg uit naar het spelen van een krachtige heldin waarmee ze kan laten zien wat ze op actiegebied in huis heeft. Ze is een klassiek geschoolde actrice, dus dat kan nog wat worden.”

Van Shrapnel bestaan momenteel drie stripboeken en een simpele game op de iPhone. Ontwikkelaar Zombie Studios is bezig met een gratis online game gebaseerd op de strips.

Regisseur John McTiernen is ook bezig met een film die Shrapnel heet, maar zijn project staat los van de film van en met Swank. Het is niet bekend wanneer de versie van Swank in de bioscopen verschijnt.

[Novum]