Online plagiaatstrijd Leona Lewis en dj duurt voort

Leona Lewis en dj Avicii hebben het nog altijd met elkaar aan de stok. De Zweedse plaatjesdraaier beschuldigt de Britse zangeres van plagiaat.

Leona Lewis en dj Avicii hebben het nog altijd met elkaar aan de stok. De Zweedse plaatjesdraaier beweert dat de Britse zangeres zonder toestemming elementen van zijn nieuwe nummer heeft gebruikt voor haar comebacksingle. De dj trekt nu al een week tegen haar van leer op Twitter.

Lewis’ nieuwe single Collide maakte vorige week zijn debuut op de Britse radio. Avicii herkende direct passages uit zijn nummer Penguin en uitte zijn frustraties op Twitter. “Ik heb het niet geproduceerd. Mijn manager en ik hebben er geen van beiden toestemming voor gegeven”, schreef hij. “Ik kan het gewoon niet uitstaan dat iemand ons idee pakt en met de eer gaat strijken.”

De zangeres kaatste de bal woensdag terug. “Avicii wist ervan en heeft ingestemd met de verdeling van de rechten”, schreef Lewis, die de dj ‘supergetalenteerd’ noemt. Daarop volgde een sarcastisch bedankje van de Zweed. “Bedankt dat je me beschuldigt van liegen.”

Overigens bevat het nummer Penguin van Avicii op zijn beurt een sample van Penguin Cafe Orchestra’s Perpetuum Mobile. Die is door de dj gebruikt met toestemming.

[Novum]