Nick & Simon blijven moerstaal trouw

Nick & Simon blijven het Nederlands trouw. De Volendammers vertrokken naar de VS, maar hebben desondanks geen plannen voor een Engelstalig album.

Nick & Simon blijven het Nederlands trouw. De Volendammers vertrokken naar de Verenigde Staten om te kijken of ze daar vaste voet aan de grond kunnen krijgen, maar hebben desondanks geen plannen voor een Engelstalig album.

“We vinden het leuk om het Engelstalige als uitstapje te houden”, legde Simon woensdagochtend uit in de ochtendshow van Radio 538. “Maar ik denk dat we het daarbij laten, de corebusiness blijft toch Nederlandstalig.”

Fans van de Volendammers wilden de Engelstalige liedjes van Nick & Simon wel graag op een schijfje hebben. “We kregen veel positieve reacties op het programma The American Dream”, vertelt Nick. “Daarom hebben we ervoor gekozen dat materiaal als bonustracks op onze single te zetten.”

Nick & Simon begonnen Engelstalig, maar daarmee wisten ze niet door te breken. “Ruim tien jaar geleden zijn we begonnen met het schrijven van Engelstalige liedjes”, legt Simon uit. “Maar dat wilde maar niet aanslaan. Dan moet je toch bij jezelf te rade gaan.”

Tijdens de Symphonica in Rosso-concerten, die de Volendammers dit najaar verzorgen, komen waarschijnlijk wel een aantal Engelstalige liedjes langs. “Het is leuk om tijdens concerten met een paar bonusnummers een Engels uitstapje te maken”, zegt Simon.

Hoe de grootse shows in het Gelredome eruit gaan zien weet het duo nog niet precies. “We hebben nog steeds besprekingen over het podium en welke nummers we in welke volgorde gaan brengen”, vertelt Nick. Welke gastartiesten komen, is wel duidelijk. Pearl Jozefzoon, een van de pupillen van de Volendammers uit The Voice of Holland, Acda en de Munnik en de 3JS komen langs.

Het gerucht dat ook Jan Smit – die wel bezig is met een Engelstalige plaat – met zijn vrienden op de planken klimt, wordt door Simon stellig ontkend. “Jan heeft op exact dezelfde data shows staan, dus dat gerucht kan bij dezen ontkracht worden.”

[Novum]