Octomom: ik was gedrogeerd toen ik embryo’s kreeg

Nadya Suleman beweert dat ze niet bij haar volle verstand was toen ze akkoord ging met de terugplaatsing van twaalf embryo’s. Octomom zegt te zijn gedrogeerd.

Nadya Suleman beweert dat ze niet bij haar volle verstand was toen ze akkoord ging met de terugplaatsing van twaalf embryo’s. De 36-jarige Amerikaanse, beter bekend als Octomom, hield een achtling over aan het avontuur. Suleman beweert nu dat ze gedrogeerd werd door haar vruchtbaarheidsarts.

“Ik had problemen met mijn baarmoeder en kreeg verschillende medicijnen”, vertelt Suleman aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. Octomom beweert dat ze onder meer valium kreeg. “Ik was niet helemaal helder en riep: plaats alles maar terug wat ik nog heb. Meteen kwam de arts met papieren die ik direct moest ondertekenen.”

Suleman geeft toe dat ze het handgeschreven briefje niet heeft gelezen voordat ze een krabbel zette. “Dat was natuurlijk idioot”, bekent de moeder van veertien kinderen. Sulemans vruchtbaarheidsarts verloor vorige maand zijn werkvergunning, omdat hij zich volgens de medische toezichtraad van Californië schuldig heeft gemaakt aan grove nalatigheid. De arts had nooit twaalf embryo’s terug mogen plaatsen bij Suleman.

Aan de Ivf-behandeling hield Suleman een achtling over, die in januari 2009 ter wereld kwam. De alleenstaande, werkeloze moeder had toen al zes kinderen. Haar vruchtbaarheidsarts heeft altijd volgehouden dat Suleman zelf aandrong op het terugplaatsen van zoveel mogelijk embryo’s, of hij daarbij naar het handgeschreven briefje verwees is niet duidelijk.

Suleman geeft in het interview met CNN ook toe dat ze hoopte dat de kinderen haar van haar emotionele problemen af konden helpen. Daarom wilde ze een groot gezin. “Is dat eerlijk? Nee, natuurlijk niet”, zegt de 36-jarige. Naar eigen zeggen kampt ze met verschillende psychische problemen, waaronder paniekaanvallen en dwangneuroses.

Octomom heeft nog 29 embryo’s in opslag liggen, maar vindt haar gezin groot zat. Suleman heeft al maanden problemen haar gezin te onderhouden en moet haar geld verdienen met interviews en televisieprogramma’s.

[Novum]