TROS moet bellen voor Waylon

De kans dat Waylon met het Songfestival mee gaat doen, is niet erg groot. De zanger hintte op een deelname, maar dat moet met een korreltje zout worden genomen.

De kans dat Waylon met het Nationaal Songfestival mee gaat doen, is niet erg groot. De zanger hintte donderdag op Twitter op een mogelijke deelname, maar volgens zijn manager moet dat met een korreltje zout worden genomen.

“Veel gedoe rondom het songfestival… Zal het ze ‘makkelijk’ maken… Heren TROS, u mag bellen!”, liet Waylon weten. Zijn manager benadrukt tegenover Novum Nieuws dat ze ook echt moeten bellen, willen ze de zanger op het liedjesfestijn hebben. “Dan willen we er wel over praten, maar we gaan ons sowieso niet inschrijven.”

Woensdag maakte de TROS bekend dat er dit jaar weer open audities komen voor het liedjesfestijn. Artiesten, componisten en tekstschrijvers moeten zich wel zelf inschrijven en worden gevraagd om hun ultieme songfestivalnummer in te sturen.

De mannengroep van Gordon, Los Angeles, The Voices, doet in ieder geval wel mee. De woordvoerder van de groep laat weten dat de heren al een ‘geweldig’ nummer op de planken hebben liggen. “Ze kunnen niet wachten om het aan publiek en jury te laten horen”, meldt de zegsman. Volgens hem past een deelname perfect in hun toerschema en is er extra tijd nu Gordon geen andere verplichtingen meer heeft met De Toppers.

Gerard Joling heeft ook wel oren naar een tripje naar Azerbeidzjan. “Als ik een goed stuk heb, dat staat als een huis, dan zou ik er wel gewoon gaan staan”, vertelt hij donderdagochtend op Radio 538. “Het maakt mij totaal niet uit als ik de wedstrijd aan moet gaan met collega-artiesten.”

De kans dat Jan Smit, Nick & Simon of Monique Smit meedoen, is volgens manager Jaap Buys klein. “Straks denken ze nog dat Nederland in Volendam ligt”, grapt hij. Na de roemloze uitschakeling van de 3JS lijkt het Buys verstandig een jaartje over te slaan. “Het is geen gesloten boek, maar dit jaar even niet. Bovendien laten de agenda’s het niet toe.”

Iemand die ook veel genoemd wordt, is Tim Douwsma. De zanger zegt in een reactie nog goed over een deelname te willen nadenken. Vooral de manier waarop er auditie moet worden gedaan, staat hem niet direct aan. “Ik heb bedenktijd nodig. Ik heb wel al een paar goede ideeën gekregen, maar daar kan ik nog niet veel over zeggen.”

Sinds het nieuws over de audities bekend werd gemaakt, wemelt het van de geruchten over wie er wel en niet mee willen doen. Dries Roelvink liet meteen al weten dat hij er bij zit. Thomas Berge denkt er nog over na, terwijl Wolter Kroes er niet over peinst om zijn naam in de TROS-koffer te dumpen.

[Novum]