Tygo Gernandt vindt sabbatical doodeng

Tygo Gernandt ziet op tegen de sabbatical die hij heeft ingelast. De acteur gaat voor de eerste keer in zijn leven een paar maanden helemaal niets doen.

Tygo Gernandt ziet op tegen de sabbatical die hij heeft ingelast. De 37-jarige acteur gaat de komende drie maanden helemaal niets doen. Het wordt de eerste keer in zijn leven dat hij gas terugneemt.

“Doodeng vind ik het, ik ben nog nooit zo lang helemaal vrij geweest. Maar ik moet dit doen. Mijn werk is mijn grote passie, maar als ik zo moe ben, kan ik er niet meer van genieten”, zegt hij in tijdschrift Flair. “Ik vind het moeilijk, maar ook stoer van mezelf.”

“Mijn leven is soms zo’n achtbaan. Het ene moment banjer ik een halve dag door de aarde in een oorlogsfilm, een paar uur later leer ik mijn tekst voor de kickboksleraar die ik speel in een andere film”, vervolgt Gernandt. “Soms ben ik zo doodop dat het me duizelt. Dan weet ik dat het tijd is om even rust te nemen.”

[Novum]