Veel animo voor nieuw soulfestival Stevie Wonder

Veel artiesten staan te springen om een steentje bij te dragen aan het Global Soul Festival. De animo is zo groot dat er voor veel van hen geen plaats is.

Veel artiesten staan te springen om een steentje bij te dragen aan het Global Soul Festival. De animo is zo groot dat er voor veel van hen geen plaats is op het nieuwe evenement, dat zondag plaatsvindt in Los Angeles met Stevie Wonder als hoofdact.

“Er zijn heel veel artiesten die aan deze show wilden deelnemen, maar die mogelijkheid was er niet”, zegt Rickey Minor, initiatiefnemer van het Global Soul Festival, tegen muziektijdschrift Rolling Stone. “Enkelen verschijnen misschien toch even om kort wat te doen.” Minor verklapt dat onder anderen Jamie Foxx en Jennifer Hudson op dat lijstje staan.

Naast Wonder zijn sowieso soulsterren Sharon Jones, Janelle Monáe en Charles Bradley van de partij. Laatstgenoemde stond twee weken geleden nog op North Sea Jazz. De artiesten zullen hun eigen nummers ten gehore brengen, plus een eerbetoon aan het legendarische soulalbum What’s Going On van Marvin Gaye. De plaat verscheen precies veertig jaar geleden.

Initiatiefnemer Rickey Minor is de bandleider van de Tonight Show met Jay Leno. Nadat Stevie Wonder als eerste zijn medewerking verleende aan het Global Soul Festival, begon het balletje snel te rollen. Minor wil er een jaarlijks evenement van maken, om aandacht te vragen voor het belang van scholing in muziek.

[Novum]