Wendy van Dijk hoeft niet te buffelen

Wendy van Dijk vindt het een voorrecht dat ze vrij kan nemen wanneer ze maar wil. Ze zit naar eigen zeggen in zo’n luxepositie dat ze dat allemaal kan sturen.

Wendy van Dijk vindt het een enorm voorrecht dat ze vrij kan nemen wanneer ze maar wil. De 40-jarige presentatrice en actrice zit naar eigen zeggen in zo’n luxepositie dat ze dat allemaal kan sturen.

“Ik heb de vrijheid om te zeggen dat ik niet vijf dagen per week wil werken omdat ik twee kinderen heb”, vertelt Wendy aan Grazia. Dat niet iedereen dat kan zeggen, begrijpt ze wel. “Er zijn zo veel moeders die gewoon hard moeten buffelen om de rekeningen te kunnen betalen en niet in die positie zijn. Voor mij is het eigenlijk heel makkelijk.”

Het feit dat haar man, Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4 is, helpt daarin wel mee. Volgens Wendy voelt het niet eens meer als werken als ze met Erland aan de slag moet. “We zijn allebei zo bevlogen dat het niet voelt als werk”, bekent ze. “Je kunt elkaar onwijs, helpen, filteren en stimuleren. En omdat je allebei dezelfde passie deelt, kun je altijd je verhaal kwijt.”

[Novum]