Willem Dafoe in monsterfilm van Guillermo del Toro

Willem Dafoe is in bespreking voor een hoofdrol in de monsterfilm Pacific Rim. Hij speelt een wetenschapper die experimenteert met het fokken van monsters.

Willem Dafoe is in bespreking met regisseur Guillermo del Toro voor zijn nieuwe monsterfilm Pacific Rim. De Amerikaanse acteur zou een wetenschapper gaan spelen, die experimenteert met het fokken van immense, bloeddorstige monsters, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Het duurt uiteraard niet lang voordat de monsters weten te ontsnappen en zich vergrijpen aan miljoenen sappige mensen in enkele grote steden. In allerijl moeten enorme gevechtsrobots worden gebouwd om het tegen de monsters op te nemen.

De 56-jarige Dafoe is binnenkort te zien in de Australische productie The Hunter, waarin hij een jager speelt die de laatste Tasmaanse tijger moet afschieten. Pacific Rim staat gepland voor 2013.

[Novum]