‘Toch Scream 5 ondanks tegenvallende Scream 4’

Het lijkt erop dat er een vijfde Scream komt ondanks tegenvallende opbrengsten van Scream 4. “Bob Weinstein doet altijd wat hij zelf wil”, zegt Wes Craven.

Het lijkt erop dat een vijfde Scream er hoe dan ook komt. Dit ondanks de tegenvallende opbrengsten van Scream 4. “Het hangt ervan af wat producent Bob Weinstein wil”, zegt regisseur en bedenker Wes Craven tegen de filmsite Movieweb. “Hij doet toch altijd wat hij zelf wil. Dus ja, ik denk dat er een vijfde deel komt.”

Lang voordat Scream 4 in de bioscopen kwam, onthulden de makers dat het vierde deel het begin zou zijn van een nieuwe trilogie. Omdat de film geen kassucces werd, waren vele fans ervan overtuigd dat een vijfde en zesde film er niet zouden komen.

De 72-jarige Craven, met horrorklassiekers als Swamp Thing en de Nightmare on Elm Street-reeks op zijn conto, geeft er echter een andere draai aan. “Wij wilden het publiek in het ongewisse laten over een eventuele vervolgfilm. Het is niet leuk als iedereen al kan zien waar de volgende film naartoe gaat. We zijn hier erg goed in, laat ik het zo zeggen.”

Over een zesde deel wil de filmmaker niets kwijt, en hij benadrukt dat hij vaak pas de laatste is die iets te horen krijgt. “Ik zit niet de hele dag plots te bedenken voor nieuwe Scream-films. Kevin Williamson is vanaf het begin de scenarist geweest, en zijn relatie met Bob is heel hecht. Zij brainstormen over nieuwe ideeën en komen dan pas naar mij, vaak met maar een paar pagina’s tegelijk.”

Het is om dezelfde reden onduidelijk of Craven, die de eerste vier Screams regisseerde, ook voor deel vijf weer in de regisseursstoel kruipt. “Dat weet ik nog niet. In mijn contract staat dat ik als eerste een nieuw scenario mag bekijken om te bepalen of ik meedoe. Als dat goed is, ben ik zeker weer van de partij.”

[Novum]