Dansavontuur voorbij voor Chaz Bono

Chaz Bono is uitgedanst. De zoon van Sonny en Cher, die werd geboren als vrouw, werd dinsdag uit de Amerikaanse editie van Dancing with the Stars gestemd.

(Novum/AP) – Chaz Bono is uitgedanst. De 42-jarige zoon van Sonny en Cher, die werd geboren als vrouw, werd dinsdag uit de Amerikaanse editie van Dancing with the Stars gestemd.

Bij zijn uitschakeling liet Chaz weten dat hij had meegedaan om Amerika ‘een ander soort man’ te laten zien. “Als er iemand zoals ik op televisie was geweest toen ik klein was, had mijn leven er heel anders uitgezien.”

Bono’s danspartner, Lacey Schwimmer, kon haar tranen na de show niet in bedwang houden. Volgens Schwimmer had de jury vanaf het begin bepaald geen hoge pet op van haar partner. “Ze hebben altijd commentaar op zijn persoonlijkheid, terwijl dit volgens mij een dansshow is.”

Jurylid Bruno Toniolo zei onder meer dat Bono een ‘schattige kleine pinguïn was die een roofvogel probeerde te zijn’. Ook vergeleek hij Bono met een Ewok, een teddybeerachtig wezentje uit Star Wars.

Zes sterren, onder wie acteur David Arquette en realityster Rob Kardashian strijden nog om te titel. Ook talkshowpresentatrice Ricki Lake is nog in de race.

[Novum]