Single Metropole Orkest binnen op nummer een

Het nummer Wereldwijd Orkest dat het Metropole Orkest maakte met een aantal bekende Nederlanders is op één binnengekomen in de Single Top 100.

Het nummer Wereldwijd Orkest dat het Metropole Orkest maakte met een aantal bekende Nederlanders is op één binnengekomen in de Single Top 100. Op de plaat zijn onder anderen de 3JS, Trijntje Oosterhuis en Karin Bloemen te horen.

John Ewbank en Han Kooreneef schreven het nummer, dat als protest geldt tegen de bezuinigingen. Het is de eerste keer dat het orkest een dergelijk nummer onder eigen naam uitbrengt.

De single van Jeroen van der Boom, Niemand Anders, die vorige week nog de koppositie bezette, zakt terug naar een vierde plaats. Gotye en Kimbra blijven met hun Somebody That I Used To Know op nummer twee staan. De top drie wordt afgesloten door Gers Pardoel met zijn Ik Neem Je Mee.

Eyo! van K3 neemt de koppositie in op de Album Top 100. Het trio wordt opgevolgd door nieuwkomer Wicked Game, de nieuwe plaat van Il Divo en Mylo Xyloto van Coldplay. De nummer één van vorige week, Snow Patrols Fallen Empires, staat deze week op nummer acht.

[Novum]