Jamie Foxx wil presidentschap in White House Down

Jamie Foxx is in onderhandeling voor de rol van Amerikaanse president in White House Down. Channing Tatum speelt een geheimagent die hem beschermt.

Jamie Foxx is officieus in onderhandeling voor de rol van Amerikaanse president. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. In het actiedrama White House Down van Roland Emmerich wordt tijdens een Amerikaanse staatsgreep het Witte Huis ingenomen door paramilitairen.

Channing Tatum speelt een geheim agent die voor de president in de bres springt. Over de rest van de cast is nog niets bekend.

Foxx is vooral bekend van rollen in Collateral en Miami Vice en won een Oscar voor zijn vertolking van zanger Ray Charles. Hij is momenteel bezig met de opnames van Quentin Tarantino’s nieuwste film, de western Django Unchained. Hierin speelt hij de ontsnapte slaaf Django.

White House Down moet niet worden verward met White House Taken. Die film, met Gerard Butler in de hoofdrol en geregisseerd door Antoine Fuqua, gaat over een terroristische aanval op het Witte Huis. White House Taken staat gepland voor 2014.

Emmerich heeft voor White House Down het grotere budget. Daarnaast heeft de film vanwege het script van James Vanderbilt, die ook de nog te verschijnen The Amazing Spider-Man schreef, voorrang gekregen van producent Sony. White House Down verschijnt eind volgend jaar.

[Novum]