Album Will and the People heeft Nederlands tintje

Will and the People heeft zich voor de titel van de nieuwe plaat laten inspireren door Nederlandse fans. Het album van de Britse groep heet Friends.

De bandleden van Will and the People hebben zich voor de titel van hun nieuwe plaat laten inspireren door hun Nederlandse fans. Het album van de Britse groep, dat vrijdag in de winkels ligt, heet Friends. Het is de opvolger van Will and the People, dat vorig jaar uitkwam.

“Bij onze optredens was telkens een vaste groep meisjes te zien”, legt frontman Will Rendle uit aan Novum Nieuws. “Zij hebben elkaar leren kennen dankzij onze muziek en zijn nu bevriend. Dat heeft ons geïnspireerd.” Ook op persoonlijk vlak kon de Brit zich vinden in Friends. “Ik zie mijn bandmaatjes als mijn beste vrienden.”

Volgens Rendle is Friends in vergelijking met Will and the People ‘meer soulful’. “Het gaat iets dieper en staat meer voor hoe wij nu zijn als band.” De plaat verschijnt vrijdag, maar de bandleden staan ondertussen alweer klaar om in maart het volgende album op te nemen. “Ik hoop er net zo gelukkig mee te zijn als met ons tweede album en hopelijk wordt het nog beter.”

Will and the People, bekend van de nummers Lion in the Morning Sun en Salamander, treedt net als vorig jaar ook dit jaar veel op in Nederland. “Ik denk dat Nederlanders op mij lijken”, probeert Rendle het succes van zijn band in Nederland te verklaren. “Ze nemen dingen niet al te serieus en houden van goede muziek.”

[NOVUM]