Search
Close this search box.

‘Anouk analyseerde Eurovisie Songfestival’

Anouk heeft het Songfestival bestudeerd voordat ze Birds schreef. Dat is de overtuiging van Daniël Dekker. “Ze heeft erg goed nagedacht over haar deelname.”

Anouk heeft het Eurovisie Songfestival bestudeerd voordat ze Birds schreef. Dat is de overtuiging van commentator Daniël Dekker. “Ik kan je vertellen dat Anouk heel erg goed nagedacht heeft over haar deelname”, zegt Dekker tegen Novum Nieuws. “Ze heeft een hele goede analyse gemaakt van het Songfestival van de laatste jaren.”

Anouk bestudeerde volgens Dekker vooral de winnende nummers, bijna allemaal atypische liedjes. “Daar heeft ze Birds bij uitgezocht. Het is volgens mij haar overtuiging dat zij dat liedje drie keer gaat zingen: een keer in de halve finale, een keer in de finale en een keer als winnares. Dat vind ik wel de juiste instelling.”

Dekker hoopt dat Anouk met haar deelname de weg plaveit voor andere grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie. “Als zij succes heeft, stellen anderen hun mening wel bij”, denkt de commentator. “Op het moment dat je succes hebt, staat iedereen weer vooraan.”

Dekker gaat ervan uit dat Anouk dinsdagavond in Malmö een finaleplaats verovert. “Daar ging ik bij de 3JS en Joan Franka ook van uit, maar als je een penalty neemt en overschiet, dan scoor je niet. Dat gebeurt goede zangers en zangeressen ook.”

[NOVUM]