Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aretha Franklin zegt op last van artsen shows af

Aretha Franklin heeft weer gezondheidsproblemen. De 71-jarige zangeres zegt twee concerten af omdat ze behandelingen moet ondergaan. Waarvoor is onduidelijk.

(Novum/AP) – Aretha Franklin heeft weer gezondheidsproblemen. De 71-jarige zangeres zegt op doktersadvies twee concerten af. De Queen of Soul moet behandelingen ondergaan, maar waarvoor is onduidelijk.

Franklin zou volgende week in Chicago en Connecticut optreden, maar kan dan niet van de partij zijn. Janelle Monae vervangt Franklin tijdens het liefdadigheidsoptreden in Chicago. Of er ook voor het optreden in Connecticut een vervanger komt, is nog niet duidelijk.

Franklin heeft al langere tijd gezondheidsklachten. In 2010 werd ze geopereerd, waarna ze flink wat kilo’s verloor. Geruchten over een maagverkleining sprak de zangeres altijd tegen. Waarom ze wel onder het mes moest, vertelde Franklin niet. Volgens geruchten leed ze aan alvleesklierkanker.

Vorig jaar was Franklin enige tijd uit de running vanwege beenkrampen. Daardoor miste ze onder meer de begrafenis van Whitney Houston.

[NOVUM]