Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bee Gee Barry Gibb krijgt oeuvreprijs

Barry Gibb wordt eind volgende maand gelauwerd met een oeuvreprijs. De zanger, het enige nog levende lid van de Bee Gees, ontvangt de Lifetime Achievement Award

Barry Gibb wordt eind volgende maand gelauwerd met een oeuvreprijs. De 66-jarige zanger, het enige nog levende lid van de Bee Gees, ontvangt op 28 juni in Londen de Lifetime Achievement Award tijdens de uitreiking van muziekprijzen de Silver Clef Awards.

“Ik ben vereerd dat ik de prestigieuze Lifetime Achievement Award krijg overhandigd”, laat Gibb weten op de website van de prijzen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Coldplay die avond de prijs voor beste Britse act ontvangt. Met het evenement wordt geld ingezameld voor Nordoff Robbins, een organisatie die muziektherapie biedt.

De Britse broers Barry, Robin en Maurice Gibb begonnen in 1958 als de Bee Gees aan hun muziekcarrière. Ze scoorden eind jaren zeventig discohits als Stayin’ Alive, Night Fever en You Should Be Dancing. Maurice overleed in 2003 aan een hartstilstand, Robin vorig jaar aan kanker.

[NOVUM]