Zoek
Sluit dit zoekvak.

Componist Euphoria noemt Anouk favoriet

Thomas Gustafsson noemt Anouk als een van zijn favoriete Songfestivalkandidaten. Hij was een van de componisten van Euphoria, waarmee Zweden het festijn won.

Thomas Gustafsson noemt Anouk als een van zijn favoriete Songfestivalkandidaten. De Zweed, beter bekend onder zijn artiestennaam Thomas G:son, was een van de componisten van Euphoria, het nummer waarmee Zweden vorig jaar het Songfestival won. Hij schreef ook nummers voor de Jonas Brothers.

Dit jaar was G:son ook betrokken bij een Songfestivalinzending. Hij schreef het duet Waterfall, waarmee Georgië deelneemt. Naast Georgië noemde de componist Nederland als favoriet tegen Reuters. De Britse persdienst omschrijft de Nederlandse inzending als ‘singer-songwriter Anouk die haar donkere en edgy ballad Birds uit volle borst zingt’.

[NOVUM]