Dominic Cooper bijt van zich af in Dracula

Dominic Cooper heeft een hoofdrol in Dracula. Luke Evans tekende al voor de hoofdrol. Cooper gaat wellicht vampierjager Abraham Van Helsing spelen.

Dominic Cooper heeft getekend voor een hoofdrol in Dracula. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Welke rol hij precies gaat spelen is nog onbekend, maar Luke Evans is al gecast in de titelrol. De film, die eerder bekend stond als Dracula Year Zero, gaat over de beginjaren van Prins Vlad, de inspiratiebron voor het boek Dracula uit 1897 van Bram Stoker.

Een voor de hand liggende optie is dat Cooper de rol van Abraham van Helsing gaat spelen. Deze uit Nederland afkomstige wetenschapper en vampierjager vormt in het boek, en in vele van de erop gebaseerde films, de grote tegenstander van de bloeddorstige Dracula.

Vampiers zijn voor Cooper bekend terrein. Zo speelde hij in de avonturenfilm Abraham Lincoln: Vampire Hunter de mentor van de op vampiers jagende Amerikaanse president die later zelf een vampier bleek te zijn.

Dracula staat onder regie van Gary Shore, die to nu toe alleen de korte horrorfilm The Draft maakte. De film moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.

[NOVUM]