Search
Close this search box.

Emile Ratelband blij met hoger beroep

Emile Ratelband is blij dat het OM in beroep gaat tegen zijn vrijspraak. Hoewel hij werd vrijgesproken, baalt Ratelband van het oordeel van de rechter.

Emile Ratelband is blij dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat tegen zijn vrijspraak. Hoewel hij werd vrijgesproken, baalt Ratelband van het oordeel van de rechter. Die stelde twee weken geleden dat de positiviteitsgoeroe wel motieven had om zijn huis in brand te steken, maar dat het bewijs ontbreekt.

“Het was allemaal ja maar dit en ja maar dat”, zegt Ratelband tegen Novum Nieuws over de uitspraak. “Ik wil iedereen laten weten dat ik ben vrijgesproken en wil dat het wordt rechtgezet.”

Ratelband heeft zijn onschuld altijd volgehouden. Ook met de opmerking van de rechter dat hij een motief had, is de positiviteitsgoeroe het niet eens. “De buurvrouw vond het gebouw te hoog, de brandweer zocht nog een pand om te oefenen en ook de bewoner had een motief”, zegt Ratelband.

Dat het OM op zoek gaat naar aanvullend bewijs, vindt Ratelband vreemd. “Bij het formuleren van de eis hebben ze gezegd dat ze het bewijs rond hadden, nu is het weer een ander verhaal.” Het OM eiste een celstraf van een jaar tegen Ratelband, de helft was voorwaardelijk. “Er is helemaal geen bewijs.”

Volgens Ratelband heeft het OM zich ‘ontzettend misdragen’. Tijdens het proces kreeg de positiviteitsgoeroe al een waarschuwing, omdat hij uithaalde naar officier van justitie Koos Plooij. Desondanks matigt Ratelband zijn toon niet.

“Dit is een politieke zaak geworden”, beweert de 64-jarige Ratelband. “Plooij wil de politiek in en scoort met mij publiciteit. Hij heeft nog nooit zo veel publiciteit gehad als met mijn zaak. Hij trekt zich af op mijn dossier.”

[NOVUM]