Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hadewych Minis krijgt internationale lof

Het acteerwerk van Hadewych Minis in Borgman wordt internationaal geprezen. Het prestigieuze Amerikaanse filmblad Variety noemt haar werk ‘uitstekend’.

Het acteerwerk van Hadewych Minis in Borgman wordt internationaal geprezen. Het prestigieuze Amerikaanse filmblad Variety noemt haar werk ‘uitstekend’ en het entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter vindt Minis en haar Vlaamse collega Jan Bijvoet ‘bijzonder goed’. Borgman is de eerste Nederlandse film in 38 jaar die kans maakt op een Gouden Palm.

De film van Alex van Warmerdam is zondagochtend aan de pers vertoond tijdens het filmfestival van Cannes. Guy Lodge van Variety noemt het in zijn recensie een van de meest gedurfde selecties van het festival dit jaar. “Een sluwe, verraderlijke en bijtijds hilarische thriller.” Hij verwacht dat de film internationaal zal worden opgepikt.

David Rooney van The Hollywood Reporter vindt Borgman ‘prachtig gemaakt, maar sterker in de spannende opzet van het verhaal dan de rommelige ontknoping’. Het Amerikaanse filmblog Indiewire verwacht niet dat de film met de Gouden Palm naar huis gaat. “De jury kiest eerder voor een van de warmere, meer humane films in de competitie.”

De 36-jarige Minis speelt in Borgman een rijke vrouw die een schimmige man, gespeeld door Bijvoet, binnenlaat. Ze voelt onraad, maar besluit de dubieuze figuur toch een slaapplaats aan te bieden in het tuinhuisje. Het drama beleeft zondagavond in Cannes zijn wereldpremière. Zaterdagavond worden de prijzen uitgereikt.

[NOVUM]