Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen Nieuwenhuize en André de Raaff in vakjury

Jeroen Nieuwenhuize en André de Raaff zijn deze week toegevoegd aan de Nederlandse vakjury van het Songfestival. Ze vervingen Eric van Tijn en Cornald Maas.

Jeroen Nieuwenhuize en André de Raaff zijn deze week op het laatste moment toegevoegd aan de Nederlandse vakjury van het Eurovisie Songfestival. De dj en de muziekuitgever werden opgetrommeld nadat de namen van juryleden Eric van Tijn en Cornald Maas uitlekten, vóór de finale die zaterdag plaatsvond. Dat is tegen de regels van organisator EBU.

Dj Daniël Dekker liet dinsdag doorschemeren dat Van Tijn en Maas deel uitmaakten van de vakjury, die namens Nederland punten uitdeelt. De regels van de EBU houden in dat de vijf juryleden geheim moeten blijven tot de dag van de finale, om mogelijke omkoping door andere landen te voorkomen.

De andere leden van de vakjury waren Carlo Boszhard, Kim-Lian van der Meij en Nance, is na de eindstrijd van het Eurovisie Songfestival bekendgemaakt. Het liedjesfestijn werd zaterdagavond gewonnen door zangeres Emmelie de Forest uit Denemarken. Anouk eindigde namens Nederland op plaats negen.

[NOVUM]