Zoek
Sluit dit zoekvak.

Optreden Anouk trekt 5,9 miljoen kijkers

Het optreden van Anouk op het Eurovisie Songfestival heeft zaterdagavond 5,9 miljoen kijkers getrokken.De finale is het best bekeken programma van de dag.

Het optreden van Anouk op het Eurovisie Songfestival heeft zaterdagavond 5,9 miljoen kijkers getrokken. Dat meldt de NOS. De finale van het liedjesfestijn is het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Bij aanvang, om 21.00 uur, keken 2,4 miljoen mensen. Het uur daarna liep het aantal kijkers gestaag op. Bij het optreden van Anouk, om 22.09 uur, werd het hoogtepunt van 5,9 miljoen bereikt. Bij het tellen van de stemmen, tussen 23.45 en 00.30 uur, keken 5,4 miljoen mensen. gemiddeld trok de finale 4,9 miljoen mensen.

De laatste jaren, waarin Nederland de finale niet wist te halen, keken ongeveer een miljoen mensen. De halve finales, waarin Nederland nog wel meedeed, trokken toen ongeveer twee miljoen kijkers. Deze keer trok de halve finale 3,7 miljoen kijkers.

De vorige keer dat Nederland in de finale stond, in 2004 met het nummer Without You van Re-union, trok het festijn gemiddeld bijna drie miljoen kijkers.

[NOVUM]