Zoek
Sluit dit zoekvak.

Joe Wright beoogd regisseur voor 50 Shades of Grey

Joe Wright is favoriet om de bestseller 50 Shades of Grey te verfilmen. Grote namen als Gus Van Sant en Steven Soderbergh passeerden al de revue.

Joe Wright staat bovenaan de lijst van Universal om de bestseller 50 Shades of Grey van E.L. James te verfilmen. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Enkele grote namen passeerden al de revue voor de begeerde klus, waaronder Gus Van Sant, Steven Soderbergh, Patty Jenkins en Bill Condon. Wright is vooral bekend van de drama’s Atonement, The Soloist en Anna Karenina.

Het boek, het eerste uit een trilogie, wordt officieel omschreven als een erotische romance maar officieus als ‘mommy porn’. Centraal staat de vurige romance tussen de studente Anastasia Steele en de jonge zakenmagnaat Christian Grey. Opmerkelijk zijn de expliciete seksscènes met bondage en sadomasochisme. Van de trilogie zijn wereldwijd meer dan zeventig miljoen exemplaren verkocht.

De rollen van Steele en Grey moeten nog worden gecast. Vorig jaar liet James weten de personages te hebben geschreven met bepaalde acteurs in gedachten, maar ze heeft nooit willen verklappen welke.

[NOVUM]