Zoek
Sluit dit zoekvak.

Journaliste Barbara Walters gaat met pensioen

Barbara Walters heeft haar pensioen aangekondigd. De 83-jarige journaliste en presentatrice stopt volgend jaar zomer met haar werkzaamheden.

(Novum/AP) – Barbara Walters heeft haar pensioen aangekondigd. De 83-jarige Amerikaanse journaliste en presentatrice stopt volgend jaar zomer na 37 jaar trouwe dienst met haar werkzaamheden voor ABC News, de nieuwstak van zender ABC.

“Ik ben heel erg tevreden over mijn besluit en kijk uit naar een geweldig en speciaal jaar dat voor me ligt”, heeft ze laten weten. Walters was in de jaren zeventig de eerste vrouw die een prominent nieuwsprogramma medepresenteerde. Later creëerde ze haar eigen talkshow The View, die ze wel blijft produceren als ze zelf van tv is verdwenen.

“Er is maar één Barbara Walters”, zegt de baas van ABC News. “We kijken uit naar een laatste jaar dat een passend slot wordt op haar briljante carrière.”

[NOVUM]