Search
Close this search box.

Seth Meyers opvolger Jimmy Fallon bij Late Night

Seth Meyers is de nieuwe presentator van Late Night. De 39-jarige komiek neemt de toonaangevende latenighttalkshow volgend jaar over van Jimmy Fallon.

(Novum/AP) – Seth Meyers is de nieuwe presentator van Late Night. De 39-jarige komiek, die nu nog is te zien in sketchshow Saturday Night Live, neemt de toonaangevende latenighttalkshow volgend jaar over van de huidige gastheer Jimmy Fallon. Laatstgenoemde gaat dan aan de slag als presentator van de legendarisch Tonight Show.

Zowel de Tonight Show, Late Night als Saturday Night Live wordt uitgezonden door NBC. Met Meyers’ aanstelling komt de stoelendans in de latenightprogrammering van de zender ten einde. Vorige maand werd bekend dat de 63-jarige Jay Leno volgend jaar afzwaait bij de Tonight Show, waarop de jongere Fallon werd doorgeschoven.

Wanneer Meyers precies begint als gastheer van de New Yorkse talkshow Late Night is nog onbekend. Hij treedt naast Fallon in de voetsporen van David Letterman en Conan O’Brien, die de show voorheen ook presenteerden. Meyers woonde overigens enige tijd in Amsterdam, waar hij actief was als lid van comedygezelschap Boom Chicago, en keert regelmatig terug.

[NOVUM]