Search
Close this search box.

Nicole Kidman kreeg geen jury-advies van echtgenoot

Nicole Kidman zal het juryschap van het filmfestival van Cannes moeten stellen zonder advies van haar man Keith Urban. De zanger zit in de jury van

Nicole Kidman zal het juryschap van het filmfestival van Cannes moeten stellen zonder advies van haar man Keith Urban. De zanger uit Nieuw Zeeland zit in de jury van de talentenjacht American Idol. “Maar hij heeft me geen advies gegeven”, zegt Kidman tijdens de persconferentie op de eerste dag van het filmfestival in de Franse kustplaats.

“Hij komt wel hierheen als hij klaar is met de opnamen”, laat de Australische actrice weten. “We vinden het allebei heerlijk wat we doen, dus ik ben heel gedreven. Ik wilde ook graag deel uitmaken van deze groep.”

De 45-jarige Kidman zit met onder anderen de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz, de Taiwanese regisseur Ang Lee en de Franse acteur Daniel Auteuil in de jury. “Ik wilde graag iets terug doen, het festival heeft mij veel gegeven”, voegt de actrice daaraan toe.

Regisseur Steven Spielberg is de juryvoorzitter. Hij heeft er geen problemen mee om de films van collega’s te beoordelen. “We zijn altijd aan het oordelen, dit is niet verschillend daarvan”, zegt Spielberg. “Het interessante aan zo’n multiculturele groep is dat we uiteindelijk allemaal dezelfde taal spreken, die van film.”

Een van de twintig films die de jury moet gaan beoordelen is de Nederlandse speelfilm Borgman van Alex van Warmerdam. Spielberg is niet bekend met de regisseur, maar staat open voor het werk van alle filmmakers. “We leren de regisseur kennen, als zijn film daarom vraagt. De film spreekt eerst.”

[NOVUM]