Zoek
Sluit dit zoekvak.

Robert Redford gaat nooit met pensioen

Robert Redford heeft de pensioengerechtigde leeftijd, maar is niet van plan ooit te stoppen met het maken van films. “Ik heb mijn leven hieraan gegeven.”

Robert Redford heeft al even de pensioengerechtigde leeftijd, maar is niet van plan ooit te stoppen met het maken van films. “Ik heb mijn leven hieraan gegeven”, zegt de 76-jarige acteur en regisseur tijdens een interviewprogramma van het filmfestival van Cannes. “Ik heb geen plannen om daarmee op te houden.”

Het geheim van ouder worden zit volgens de bejaarde filmmaker in stug door blijven werken. “Als je doorgaat, geef je jezelf nieuwe energie”, vertelt Redford. “Als je daar creativiteit bij gebruikt, wordt het alleen maar beter.”

Redford is in Cannes voor zijn nieuwe film All Is Lost, waarin hij alleen te zien is. Het drama is geregisseerd door J.C. Chandor en gaat over een man die verdwaalt op zee en probeert te overleven. De film is te zien buiten de officiële selectie van het festival.

De Amerikaanse filmmaker heeft onlangs ook zijn film The Company You Keep afgerond, die hij regisseerde en waarin hij de hoofdrol speelt. De film gaat donderdag in Nederland in première. Als het aan Redford liggen, komen er nog meer films aan. “Ik kan pas ophouden, als mijn liefde voor het vak ophoudt, maar dat is nog nooit gebeurd.”

[NOVUM]