Search
Close this search box.

Stephanie Bruin is Nederlands model van het jaar

Stephanie Bruin is dinsdag uitgeroepen tot Dutch Model of the Year. Het 24-jarige model kreeg de prijs tijdens de zesde editie van de Dutch Model Awards.

Stephanie Bruin is dinsdag uitgeroepen tot Dutch Model of the Year tijdens Floating Fashion Week. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Het 24-jarige model kreeg de prijs tijdens de zesde editie van de Dutch Model Awards. Bruin loopt sinds haar vijftiende op de catwalk van couturiers als Frans Molenaar, Paul Schulten en Ronald Kolk.

De Lifetime Achievement Award werd uitgereikt aan model en presentatrice Anouska Wink. Annelies Hoek werd geëerd met de Catwalk Award en Leonie Stegink mocht de Cover Award in ontvangst nemen. De Talent Award ging naar Hajet Attazi. Ook Maria Helena Baly, Stephanie Tency, Irena Pantelic en Anne van Weenen vielen in de prijzen. De Dutch Model Awards gingen in voorgaande jaren naar onder anderen Frederique van der Wal, Doutzen Kroes en Daphne Deckers.

Couturier Sheila de Vries verzorgde dinsdag de opening van Floating Fashion Week bij het Amsterdamse hotel Pulitzer. Ze reikte de Dutch Designer of the Year Award uit aan schoenontwerper Jan Jansen.

Zangeres Laura Fygi werd voor haar gehele oeuvre onderscheiden met de Phia Baruch Award. Sheila de Vries, Cees Dam en Omar Munie kregen een Amsterdam Award vanwege hun inzet voor de Nederlandse modewereld.

[NOVUM]