Search
Close this search box.

Breukhoven last van traangas door rellen Turkije

Connie Breukhoven is in de rellen in de Turkse stad Istanbul terechtgekomen. De 61-jarige socialite vluchtte naar haar hotelkamer, waar gifgas binnenkwam.

Connie Breukhoven is afgelopen week met vriendin Sheila de Vries in de rellen in de Turkse stad Istanbul terechtgekomen. De 61-jarige socialite vluchtte naar haar hotelkamer, maar doordat traangas binnenkwam, kreeg ze behoorlijk last van haar ogen.

“Ik werd wakker met zere ogen en braakneigingen. Ik heb een natte handdoek voor mijn gezicht gedaan”, vertelde Connie in RTL Boulevard. “Al die gifstoffen kwamen naar binnen. Ik zag buiten mensen huilen en veel bloed.”

Toen Breukhoven net aankwam in Turkije, vond ze haar vakantie lijken op een sprookje van 1001 Nacht. “Maar dat veranderde in een nachtmerrie.” Breukhoven zat in een restaurant toen een ober haar zei dat de oorlog was begonnen. “Ik dacht dat hij de oorlog met zijn partner bedoelde.”

Ook couturier Sheila de Vries schrok toen ze na het restaurantbezoek in een busje naar het hotel werden gereden. “De politie was slaags met het leger, het was een hele angstige situatie. De hele menigte kwam op ons afgelopen met oranje bommen. Zo grimmig. Connie werd hysterisch en riep: ik wil uit het busje!”

Het is sinds maandag onrustig in Turkije, waar anti-regeringsprotesten plaatsvinden. Tot nu toe vielen drie doden tijdens de rellen.

[NOVUM]